“Войната ВИС – СИК” – Димитър Златков

Тази кинга си купих днес. Поредният политически/криминален роман (в интерес на истината наистина друго не чета). Видях рекламата на книгата в един вестник от миналата седмица и изтичах да си я купя днес. Разбрах всъщност, че това е втората книга в този жанр, която издава автора й, но за съжаление днес не открих първата с име “Смъртта, на големите босове”. Ето какво има на кориците на книгата:

Предна корица: ВОЙНАТА ВИС СИК
в ляво снимка на Георги Илиев, в дясно снимките на единия от братята Маргини, брата на Георги Илиев, Бойко Борисов и Митьо Очите. В центъра на корицата се показва начоено към читателя дуло на пистолет и силует на човек в сянка.

Задната корица: Горе – “Войната ВИС-СИК” е втората книга на Димитър Златков автор на феноменалния бестселър “Смъртта, на големите босове”. Неговите сензационни разследвания за българските мутри продължават… Златков е най-известният български криминален журналист и най-продаваният български писател. Тиражите на първата му книга изпревариха “Шифърът на Леонардо” и “Хари Потър”. Той отдавна се е превърнал в институция, с която се съобразяват и престъпните босове, и полицията, и прокуратурата.

В средата снимка на застрелян мъж, паднал по лице на улицата.

Долу – Да пуснем реклама “Книгата, която уплаши Бойко Борисов!” за твоя роман, къде на шега, къде насериозно, ми предложи издателят от “Ню медиа груп”. Защото дни преди да предам ръкописа, Бойко се беше изцепил някъде в провинцията: “Платено е да се напише книга срещу мен, която да ме изкара човек на мафията.” По късно в студиото на Би Ти Ви пред водещия Бареков кметът на София дори обяви, че ДПС било платило за тази книга. “Недей да го закачаш, нали знаеш, че той ще е следващият премиер. Махни всичко, което си писал за него”, каза ми по телефона един познат на столичния кмет. И мой също.

Поръчах си и първата му книга “Смъртта, на големите босове”, която очаквам да пристигне в сряда. Тия дни ще “захапя” книгата и ще ви разкажа (може би 🙂 ) някои интересни за мен неща, но хей, не ми пращайте емейли с това да ви я препиша 🙂 .

This entry was posted in Дневник, Книги and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

19 Responses to “Войната ВИС – СИК” – Димитър Златков

  1. Uploade_IT says:

    Ай да ми я препишеш :Р

  2. JaG says:

    Почвам. Чакай ме през май догодина 🙂

  3. YORDAN says:

    Knigata e goliama boza, priatelu.
    Avtorat e izpolzval chyjdi textove niama stil i e haotichno napisana.\
    Slavi angelov shte ti preporacham ili kypi na Georgi Stoev novata poredica sik vis mnogo sa dobri.a toia Zlatkov niama info prepisval e statii na drygi hora i citati ot knigi na Ani zarkova, Svetoslava Tadarakova i dr.

  4. JaG says:

    Лично на мен “Войната ВИС – СИК” много ми хареса. Добре написана, като още в рецензията пише, че са използвани материали от 24 часа, и други вестници (реални интервюта). В “Смъртта на големите босове” ми харесаха само някои глави, като книгата може да се чете както си искаш, всяка глава е отделна, за отделна личност. Също така и досието на бате Бойко си беше класика. което и преди съм го чел в oshte.info

  5. Charly Kayo says:

    I dvete knigi za tolkova zle 4e nqma do kade ako iska6 ne6to smisleno zi vzemi knigite na Georgi Stoev i na Slavi ANgelov “9 milimetra” e na Angelov, a drugite sa krasteni “VIS” i “SIC”
    Mnogo dobre napisani, idealno podredeni.
    Nqma da sajelqva6 izob6to. S netarpenie 4akam vsqka sledva6ta kniga ot poredicite na Stoev.
    No da ti kaja 4estno kato mu gledam intervuta i mu 4eta statii imam 4uvstvoto 4e nqkoi drug mu gi pi6e, a ne toi. No kazvam vi, mnogo sa dobri!

  6. JaG says:

    В интерес на истината тъкмо ми свърши четивото на Димитър Златков и се чудех с какво да се захвана. Може би ще започна с някое от твоите предложения. Мерси за препоръката. Щом захвана нещо ново ще пиша 🙂

  7. valichka says:

    Здравейте приятели!
    Много си търся ел.вариянт на `Войната на ВИС-СИК`. Помогнете ми моля ви!!!

  8. JaG says:

    Не разполагам със скенер. Ако снимки на 3.2MP камера на Sony Ericsson k800i те устройват мога да се жертвам някой ден и за час-два да изснимам книгата и да ти я дам. Макар, че по книжарниците е 6лв, не е голяма жертва, скоро я мярнах в книжарница “Пингвините”.

  9. halim says:

    tezi knigi sa mnogo hubavi bravo

  10. sve says:

    samo na murtvite knigita stavat kalchev i stoev sa mu maikata mnnogo im e bila qsna jalko za mom4etata RESPECT

  11. В сайта e-b*****.*** има всякакви книги.Има и на Георги Стоев 6 книги.Можете да си сваляте всичко свободно 🙂

  12. JaG says:

    Интеересно, но цели ли са книгите. На някои накрая пише “Следва продължение” или нещо такова?

  13. Pingback: BG Кръстника - Георги Стоев | Боян Пейчев

  14. На мен също ми харесват този тип книги. Почти всички на Георги Стоев съм ги изчел. 🙂

  15. JaG says:

    Аз от доста време се каня да пиша за Стоев и някои негови книги, които едвам прочетох, но нещо не ми остава напоследък време. Доста неща имам да споделя, но да се надяваме да го сторя този месец 🙂

  16. ilko says:

    живей бързо за Геогри Илиев е хубава.

  17. Най-малкия от братята Златкови е в сайта като cakura – егати и долното копеле

  18. Докога,се питаме всички от сайта pr*****.** – докога ще търпим братята на разни мутри да ни заливат с помията на краставите свине?

  19. JaG says:

    Аз се чудя, до кога спамъри като теб ще спамят с подобни, меко казано тъпи сайтове?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *